Bevrijdingsexpositie tijdelijk te zien

(Foto’s) Burgemeester Heijmans opende woensdag samen met Lies Coppen-Bergmans de expositie rondom de bevrijding van Weert. Het 1ste Batallion van het Suffolk regiment bevrijdde Weert in de ochtend van de 22ste september. Het gebied rondom de stadsbrug werd die dag de plek waar alles gebeurde.

Aan de Eindhovenseweg zijn tijdelijk zo’n 30 spandoeken opgehangen met foto’s van de bevrijding van Weert. De spandoeken zijn voorzien van een QR-code die uitkomt op de website www.weertinkaart.nl. Deze website geeft de rijke historie van de stad Weert weer. Deze website geeft de gebruiker de mogelijkheid een persoonlijke erfgoedroute te genereren langs de vele bekende en onbekende erfgoedpunten die Weert rijk is.

De aanwezigheid van Lies Coppen-Bergmans is uniek aangezien zij op een van de foto’s te zien is met officier Falcofic. Lies Coppen-Bergmans (86) is dochter van de familie Bergmans van de pijpenfabriek. De foto is ook in die tuin genomen.