Team SNM op excursie bij milieustraat

(Foto’s) Het (opruim)Team SNM uit de wijk Graswinkel kreeg woensdag een excursie op de milieustraat aangeboden. Het team SNM is opgestart door Sterre, Nure en Mink die vorig jaar de burgemeester en wethouders hadden aangeschreven over het zwerfafval in hun wijk. Inmiddels gaat de jeugd elke maand op pad in de wijk Graswinkel om zwerfafval op te ruimen en is het team flink versterkt.

Wethouder Van den Heuvel was zo dankbaar voor het initiatief van de jeugd en hun ouders dat hij de woensdag persoonlijk bedankte. Na het dankwoord kreeg het team een excursie aangeboden op de milieustraat. Voor het team een hele bijzondere ervaring want bij de milieustraat gebeurt veel meer dan de meeste mensen weten.

Naast de afvalinzameling, waar de meeste mensen de milieustraat van kennen, is hier ook het wagenpark van Reinigingsdienst Weert gestationeerd. Daarnaast ligt naast de milieustraat de gemeentewerf waar o.a. de (tijdelijke) bebording staat en waar het strooizout al klaar ligt voor komende winter.

En wat gebeurt er allemaal met het ingezamelde afval? Daar werd het team uitvoerig over bijgepraat. Het team luisterde aandachtig naar de medewerkers van de Reinigingsdienst en gemeente. Nadien werd er nog even bijgepraat onder het genot van een hapje en een drankje.