Boom geplant bij Halifax monument

(Foto’s/video) Eén van onze speciale gasten in het bevrijdingsweekend in Weert is John Swanson. De heer Swanson is de zoon van een piloot die 23 september 1944 in Weert neerstortte in een Halifax-vliegtuig.

De heer Swanson komt regelmatig op bezoek tijdens de herdenkingen in Weert én is een ‘actieve vertegenwoordiger’ van het belang van vrijheid en democratie. Voor zijn vader en de andere inzittenden van het vliegtuig is tien jaar geleden al het Halifax-monument opgericht op de hoek Castertweg / Maaseikerweg.

Als blijk van waardering voor de heer Swanson en zijn verbondenheid met Weert, heeft het college van B&W hem uitgenodigd. Zaterdagochtend plantte de heer Swanson een speciale boom (de Fagus sylvatica ‘Black Swan’) bij het Halifax monument. Dit deed hij samen met wethouder Van den Heuvel.

Video via Youtube

https://youtu.be/yDXgojCGxY0