Ervaar wat dementie met je doet

Volgende week is het Wereld Alzheimer Dag met als thema samen bewegen. Vooruitlopend hierop wordt bij de Albert Heijn in de Muntpassage in Weert een bijzonder evenement georganiseerd. Alzheimer is een vorm van dementie en ook in Weert wordt hiervoor aandacht gevraagd.

Hoe is het om dementie te hebben? Als je het niet hebt kun je het vaak niet goed voorstellen. Wat gaat er om in iemands hoofd? Om dat beter zichtbaar te maken hebben Punt Welzijn, RICK en de Albert Heijn Muntpassage de handen ineen geslagen.

Op woensdag 18 september kun je met een Virtual Reality-bril door de supermarkt lopen. Tijdens een sessie van een kwartier kun je ervaren hoe het is om dementie te hebben. De VR-brillen worden beschikbaar gesteld door het RICK en medewerkers van Punt Welzijn zijn aanwezig voor verdere begeleiding. Ook is er iemand aanwezig van Alzheimer Nederland evenals medewerkers van de gemeente Weert voor een verdere toelichting.

Benieuwd? Schrijf je dan vanaf nu gratis in bij de Albert Heijn info-balie. Het evenement vindt op woensdag 18 september 2019 plaats tussen 10.00 en 14.00 uur.