Herdenking bevrijding van Weert

Update – Het gemeentebestuur van Weert en het Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert nodigt iedereen uit tot het bijwonen van de herdenking van de bevrijding van Weert.

Dit jaar herdenken zij op zondag 22 september 2019 dat Weert 75 jaar geleden werd bevrijd door een eenheid van het Britse leger, het 1e bataljon The Suffolk Regiment.

Programma

11.45 uur – Ontvangst gasten bij het Suffolkmonument (Stadsbrug)
11.50 uur – Ceremonie ter gelegenheid van de herdenking van 75 jaar Bevrijding van Weert.

Enkele bijzondere sprekers zijn hiervoor uitgenodigd. Er volgt een kranslegging met muzikale omlijsting door Harmonieorkest Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 Weert en Fluitensemble Mei-Li.

Film van Peter Crins bij de Gotcha!

Rond 13.00 uur start het defilé langs het monument en is er een wandeling naar de Beekstraat voor een gezamenlijk kopje koffie bij Gotcha! in de Beekstraat te Weert. Hierna wordt de film aangeboden van Peter Crins: ‘deportatie in het zicht van de bevrijding’. Deze film duurt 55 minuten en is in het dialect gesproken en Nederlands ondertiteld. De film start rond 14.00 uur.

Bevrijdingsmis

Zondagochtend 22 september is er om 10.00 uur een speciale ‘bevrijdingsmis’ in de St. Martinuskerk. Het Groot Maritinuskoor zingt de Missa Brevis in B. van C. Mawby. Na de mis lopen onder andere deken Franken en burgemeester Jos Heijmans gezamenlijk naar het Suffolkmonument, voor de herdenkingsceremonie.