Meer samenwerking Risse en PSW

Algemeen Reageer 2 min. leestijd
Foto: Stephan Bodde, bestuurder PSW (links) en Dennis Laponder, interim-directeur Risse Groep (rechts)

Risse Groep en PSW werken al langere tijd samen op het gebied van (aangepast) werk en dagbesteding voor mensen met een beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt. Momenteel onderzoeken de organisaties de mogelijkheden om deze samenwerking te intensiveren. Hiervoor hebben de bestuurders op maandag 16 september een intentieverklaring ondertekend.

Drempelloos switchen

Er wordt onder andere bekeken of het PSW activiteitencentrum van de Edisonlaan in de toekomst gehuisvest kan worden bij (of in de nabijheid van) Risse Groep aan de Risseweg. Op die manier kunnen cliënten van PSW laagdrempelig (en zelfs voor enkele uren) bij Risse Groep werken als dit hun eigen wens is of als het in hun ontwikkeling past. Medewerkers van Risse Groep kunnen op hun beurt drempelloos switchen naar werk of activiteiten bij PSW indien zij hier behoefte aan hebben. De werk- en ontwikkelvraag van de cliënt of medewerker vormt hierbij het uitgangspunt.

Midden in de samenleving

Andere voordelen van de samenwerking zijn samen een bredere expertise opbouwen en gezamenlijke acquisitie en verdeling van werkzaamheden. Bovendien kunnen nieuwe projecten in gezamelijkheid worden uitgevoerd. “Voorwaarde blijft dat werk en dagbesteding zo veel mogelijk plaatsvinden midden in de samenleving. Een uitgangspunt dat zowel PSW als Risse Groep hoog in het vaandel hebben staan”, aldus Stephan Bodde (bestuurder PSW). “We kijken ernaar uit om nog meer gebruik te kunnen maken van elkaars infrastructuur en expertise en zo het individu centraal te stellen. Iedereen kan en mag meedoen, dat is ons ultieme doel!”, vult Dennis Laponder (interimdirecteur Risse Groep) aan.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie