(Foto’s/video) Dinsdagmiddag heeft rond 13.30 uur een verkeersongeval plaatsgevonden op de rotonde Ringbaan-West / Suffolkweg-Zuid.

Op de rotonde was een vrachtwagen betonnen prefabmuren verloren. Niemand raakte gewond bij het ongeval. De betonnen muren waren op het wegdek terecht gekomen waardoor het verkeer werd gestremd. De politie kwam ter plaatse om het verkeer in goede banen te leiden.

Een andere vrachtwagen is inmiddels op locatie om de betonnen platen van de weg te halen.

Update

De weg is inmiddels weer vrij.

Video via Youtube

https://youtu.be/UlEa2lmGHqo

13 REACTIES

 1. Het is daar goed afgelopen, met het afvallen van de zeer zware lading.
  De afgevallen lading had ook op het fietspad kunnen vallen, waar heel veel fietsers passeren. Op die kleine rotonde waar ongeveer tussen de 800-1000 vrachtwagens per dag passeren zijn al meerdere ongelukken gebeurt met vrachtwagens die lading verliezen of in zijn geheel kantelen.
  Die rotonde met een doorsnede van amper 15 meter is veel en veel te klein om de verkeersstromen…vooral vrachtwagens, daar goed te verwerken.

 2. Hij heeft niet helemaal gelijk, de rotonde is namelijk 20 mtr.
  De verkeersdrukte van 800 tot 1000 vrachtwagens p/d zou wel erg veel zijn dat zou in 24 uur 33 tot 42 vrachtwagens p/u zijn, en dan komen er nog personenauto’s bij.
  Dus een btje overdreven

 3. Meestal valt beton recht naar beneden! En niet 10 meter naar rechts.
  Misschien geld daar ter plaatste andere zwaartekracht?
  Maar slumme zal de feitjes wel weten uit betrouwbare bron of eigen onderzoek.

  Straks is er weer Weert kermis. Ben benieuwd wat slumme van het opbouwen en de goktenten vind!!
  Geniet er nu al van 🙂

 4. 800 p/d betekent 33 p/u maar aangezien het vrachtverkeer pas rond 4 uur in morgen op gang komt praat je over ongeveer 12 uur van drukte dat is dus 66 vrachtwagen p/u 66maal 18 mtr is 1,2km aan vrachtauto’s heb nog geen gewoon verkeer meegeteld.
  Dus wat denk je hoeveel km fil er dan staat na een half uur.

 5. Betonplaten gaan schuiven op een vrachtwagen als ze niet goed zijn vast gesjord. Deze elementen worden rechtop vervoerd, maar deze kunnen omslaan en gaan schuiven indien niet goed bevestigd.

 6. Ondanks dat het verkeer, inclusief vrachtverkeer, aan de andere kant van de rotonde om beurtelings door de politie werd omgeleid, zal er best wel een file gestaan hebben, vanuit alle 3 de richtingen.
  Toch blijf ik er bij dat er veel meer vrachtverkeer gebruik maakt van deze rotonde, dan dat de meeste mensen denken, meer dan 500 per dag, met pieken tot wel 800 per dag.

 7. Aan foto 3/9, 4/9 en 6/9 is te zien dat er nog enkele platen PLAT op de vrachtwagen liggen. Deze werden dus plat-liggend vervoerd.
  De meeste trailers waarin de prefab-platen vervoerd worden hebben geen doorlopende as, maar alleen wielen aan de beiden zijkanten. De platen staan rechtop daardoor bijna op de rijbaan, waardoor ze veel hogere prefab-platen kunnen vervoeren. De wat kleinere platen worden ook wel rechtop vervoerd op hogere trailers met doorlopende assen.

 8. Ik beweer ook helemaal niet dat dit een geen druk bereden route is, zeker gezien de industrie die langs en rondom de kempenweg ligt.
  Ik denk eerder 800 voertuigen per dag.
  Ik weet dat bij metingen tussen de roermondseweg en de kempenweg 650 verplaatsingen zijn gemeten p/etmaal

 9. Als ze op de foto plat liggen wil dat niet zeggen dat ze ook plat vervoerd zijn he Pier. In dit geval stonden ze gewoon rechtop, tot op het moment van remmen. (Aannames en feiten, het blijven toch 2 verschillende dingen he 😉 )

Comments are closed.