Wandelen en fietsen met een stadsgids

Foto via Stadsgidsen Weert

Tijdens de landelijke Open Monumenten Dagen organiseren de Weerter stadgidsen in het weekend van 14 en 15 september een wandeling door de Weerter binnenstad én een fietstocht rond Weert.

Op zaterdag 14 september start om 14.00 uur bij de St. Martinuskerk een stadswandeling. De wandeling in twee groepen van ca. 20 personen duurt maximaal 1 ½ uur en is gratis. Tijdens de wandeling wordt aandacht geschonken aan een aantal markante gebouwen in de Weerter binnenstad en de invloed van de Graven van Horne op de ontwikkeling van de stad.

Belangstellenden voor de stadswandeling dienen zich wel vooraf (vóór vrijdag 13 september) aan te melden via een mail naar: [email protected], onder vermelding van ‘stadswandeling’. Inschrijven kan ook zaterdagmorgen (tot 13.00 uur) in de ‘Open Monumentenkraam’ tegenover de kerk.

Fietsen ‘Rondje Weert’

Op zondag 15 september kunt u gratis, samen met een stadsgids, het “Rondje Weert’ fietsen. De route loopt door de prachtige natuur van de gemeente Weert. Er wordt niet alleen aandacht geschonken aan het bijzondere landschap in ‘de groenste regio van de wereld’ , maar ook aan kerken en kapellen, schansen en grafheuvels. Onderweg kunnen een aantal ‘open’ monumenten bezocht worden.

De route heeft een lengte van ca. 27 km. De start is zondag om 10.00 uur bij de poort van het kasteel ‘De Nijenborgh’ op de Biest. Belangstellenden voor de gratis fietstocht dienen zich wel vooraf (vóór vrijdag 13 september) aan te melden via een mail naar: [email protected], onder vermelding van ‘Rondje Weert’. Het is wel noodzakelijk om in de mail het totale aantal personen aan te geven. Inschrijven kan ook op zaterdagmorgen in de ‘Open Monumentenkraam’ tegenover de kerk. Er kunnen maximaal 40 personen mee!

Open Monumentendag Weert

Overal waar de witgele vlag van de Open Monumentendag wappert, kan men gratis een kijkje nemen in een monument of deelnemen aan een activiteit. Het landelijke thema van de Open Monumentendag is dit jaar ‘Plekken van Plezier’. In Weert zijn er kinderspellen, kooroptredens, exposities en livemuziek.