Budelnaar agressief tegen beveiliger

Budel / Breda – Een beveiliger van een uitgaansgelegenheid in Breda is zondag 1 september rond 1:30 uur geslagen nadat twee personen geen toegang kregen tot een café gelegen aan de Vismarktstraat. Twee mannen uit Budel (35) en Gilze (28) zijn aangehouden.

Nadat de twee mannen geen toegang kregen tot het café werden ze verbaal agressief tegen de beveiliger. Hij heeft hen meerdere malen gevraagd weg te gaan. In plaats van weg te gaan, kwam een van de agressieve mannen op hem afgelopen en deelde een klap uit. Collega’s van de portier snelden zich hen naar toe en hielden de twee verdachten aan. De politie heeft de twee meegenomen naar het bureau, waar ze vastzitten. De zaak wordt onderzocht.

Veilig Publieke Taak

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd.