Verslag zaalvoetbal ZVW-MZV

Het team Zaalvoetbal Weert 1 (ZVW 1) is een technisch begaafd team wat ook een hoop snelheid heeft. Je ziet nog wel de jeugdigheid naar voren komen in het spel. Hoewel dit een stuk minder is als afgelopen jaar. ZVW 1 begon met 9 man tegen de 7 man van MZV Meijel.

Met snel combinatie spel probeerde ZVW de tegenstander onder druk te zetten. Dat lukte vrij aardig. Met een handbal verdediging probeerde MZV het offensief tegen te houden. Dit lukte een minuut of 10. Daarna wist ZVW door 2 individuele acties 2 keer het net te vinden.

Omdat ZVW bijna de hele tijd in de aanval was, lukte het MZV om in de counter een doelpunt te maken. Helemaal ongevaarlijk was MZV niet, want de keeper van ZVW moest een aantal keren in actie komen om een tegendoelpunt te voorkomen. De eerste helft stond het 4-1 voor ZVW, maar net voor rust was het nog er gevaarlijk voor de goal van ZVW.

Direct na rust kwam MZV terug tot 4-2, omdat WZV nog niet echt bij de les was. Aan het begin van de tweede helft lukte het MZV meet om druk te zetten op WZV en kwam WZV moeilijk aan hun eigen spel toe. Ballen werden soms te snel ingespeeld waardoor er minder nauwkeurig werd gepassed en er meer balverlies werd geleden. Het werd meer een wedstrijd aan 2 kanten en WZV mocht blij zij dat ze in deze fase al op 4-2 voorsprong stond.

Na 10 minuten werd een speler van WZV gruwelijk per ongeluk onderuit getrapt en hoewel het leek alsof er een botbreuk was ontstaan wist hij zonder pijn op te staan en zelfs de 5-2 te scoren via een goede actie van een van zijn medespelers. Door deze goal gesterkt kwam ZVW weer meer aan voetballen toe en kwam MZV weer meer onder druk te staan. Desondanks kwam MZV er nog een aantal keren gevaarlijk uit, waardoor de keepers van beide teams meer te doen kregen. Hoewel de druk van MZV naar het einde van de wedstrijd weer toenam wist ZVW zich al verzekerd van de winst.

De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 6-3.