Aandacht voor Cybercrime bij bedrijven

(Foto’s) De Stichting Parkmanagement land van Weert en Cranendonck organiseerde donderdag bij De Sluis een bijeenkomst over ‘Cybercrime’ voor de ondernemers van de verschillende bedrijventerreinen in Weert.

Tijdens de middag kwamen verschillende sprekers aan het woord en ook een aantal studenten van Gilde Opleidingen presenteerden resultaten van een bedrijfsonderzoek wat zij recentelijk hebben uitgevoerd bij een aantal bedrijven in de regio.

De studenten hadden onderzocht hoe veilig de bedrijven en de medewerkers omgaan met wachtwoorden en het versleutelen van de werkplek of belangrijke bestanden op computers. Ook het computernetwerk werd onder de loep genomen en gecontroleerd op versleutelingen en toegangsmogelijkheden. De deelnemende bedrijven zijn gewezen op de risico’s die zij lopen. Ze zijn geïnformeerd over de onderdelen die wel wat extra aandacht verdienen.

Aanvullend namen de politie, Becs IT Service, CypersecurIT en Interpolis het woord om de ervaringen en diensten toe te lichten waarbij zij ondersteuning kunnen bieden voor ondernemers.
[nggallery id=’8516′]