Budel-Dorplein – Op donderdag 24 oktober om 20.00 uur organiseert Cultuurcraan een bijzondere theatervoorstelling in het Cantinetheater!

Dichtbij Matki: een voorstelling over identiteit en loyaliteit, met haar eigen geschiedenis als uitgangspunt. “In Nederland krijg je een spiksplinternieuwe kamer, met alles erop en eraan.” Jan, van de vleesfabriek, uit een land dat ik het niet eens op de kaart kon vinden, had nog veel meer gezegd. En mijn moeder had alles geloofd. En mij werd niks gevraagd.

Een 12-jarig meisje verhuist met haar moeder en haar hamster van Polen naar Nederland. Vanaf dan is niets meer hetzelfde. Ze verlangt ernaar om net zo te worden als de Nederlanders. Ze loopt, kijkt, praat eet, feest, zoent en fietst als zij. En dan zomaar op een dag arriveren de andere Polen. Met muziek en een taal die klinkt als vroeger.

‘Dichtbij Matki’ is geïnspireerd op gesprekken tussen regisseur Monika Kowalewska en schrijver Peter Dictus. Een voorstelling over identiteit en loyaliteit, met haar eigen geschiedenis als uitgangspunt.

De voorstelling is gratis te bezoeken, aanmelden kan door het sturen van een email naar [email protected] Aanvang van de voorstelling is om 20.00. De zaal gaat open om 19.30 uur. Je vindt het Cantinetheater aan de Hoofdstraat 80 in Budel-Dorplein. Entree is gratis.