Aanleg geluidsscherm Laarveld

Algemeen Informatie Weert 1 reactie 2 min. leestijd

De gemeente Weert heeft opdracht gegeven om aan de rand van de wijk Laarveld geluidswerende voorzieningen te realiseren. Vanaf maandag 28 oktober gaat de aannemer, Heijmans, aan de slag met de realisatie van het geluidsscherm.

Geluidsscherm bij Ringbaan Noord

Aan de noordzijde van de Ringbaan Noord gaan ze aan de slag met het realiseren van een geluidsscherm. Het gaat om het gedeelte tussen de Hushoverweg en de Kransakker. De werkzaamheden starten maandag 28 oktober en duren ongeveer tot eind maart 2020.

In het gebied ligt al een grondwal. Een deel van het geluidsscherm wordt gebouwd bovenop die bestaande grondwal. Daar wordt het geluidsscherm 1 meter hoog. Bij het gedeelte waar geen grondwal ligt, wordt een scherm van 5 meter hoogte geplaatst. Op onderstaand kaartje wordt de situatie aangegeven.

Hoe wordt het geluidsscherm opgebouwd?

Het geluidsscherm heeft een kern van gebroken puin, omhuld met zogenaamde schanskorven. Dit zijn rechthoekige blokken van staaldraad, gevuld met natuurstenen. Deze constructie zorgt ervoor dat geluid gedempt wordt.

Overlast wordt zoveel mogelijk beperkt

De werknemers werken ter plekke van circa 7.00 tot 16.00 uur. Om het geluidsscherm te realiseren, gebruiken ze onder andere mobiele bouwkranen, hoogwerkers en trilplaten. Verder worden vrachtwagens ingezet, voor de aanvoer van materialen en het verplaatsen van grond, gereedschappen en kleine machines.

Het bouwverkeer vanuit de Ringbaan Noord en de Eindhovenseweg volgt de bouwverkeerroute. Deze route wordt ter plekke aangegeven. Daarmee blijft de overlast voor de wijk zoveel mogelijk beperkt. Omwonenden worden per brief geïnformeerd.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie