Amalraj Arockiam pastoor Stramproy

Foto via Bisdom Roermond

De weleerwaarde heer Amalraj Arockiam (48) wordt de nieuwe pastoor van de parochies H. Willibrordus in Stramproy, H. Hart van Jezus in Altweerterheide, H. Cornelius in Swartbroek en H. Barbara in Tungelroy. Bisschop Harrie Smeets heeft hem met ingang van 1 december in deze functie benoemd, zo meldt het Bisdom Roermond.

Amalraj Arockiam komt oorspronkelijk uit Chithoorvadi in India. Hij werd in 2001 priester gewijd voor het bisdom Sivagangai. Hij is nu zeven jaar actief in het bisdom Roermond. Sinds 2012 was hij kapelaan in de parochies Hulsberg, Nuth, Wijnandsrade en Vaesrade.

De benoeming van pastoor Amalraj Arockiam in Stramproy en omgeving is een zogeheten benoeming ‘In Solidum’. Dit is variant die vaker wordt toegepast in het bisdom Roermond. Dat wil zeggen dat pastoor Amal ondersteuning krijgt van pastoor Ivo Krewinkel van Weert-Zuid, die als moderator optreedt en met name de bestuurlijke kant van het cluster voor zijn rekening neemt.