Presentatie ‘Mieër Stamtäöfelkes’

Wegens doorslaand succes van de verhalenbundel ‘Stamtäöfelkes’, presenteert Frits Weerts nu een gloednieuwe bundel dialect verhalen genaamd ‘Mieër Stamtäöfelkes’. De boekpresentatie zal onder opening van Cultuurwethouder Geert Gabriëls plaatsvinden op zaterdag 9 november 2019, vanaf 15:00 uur, in de Weerter Stadsbrouwerij, Parallelweg 143 te Weert.

Frits Weerts (1939) doet zijn inspiratie op aan de stamtafels van de Weerter etablissementen, voorzien van een goed glas bier, potlood en notitieboekje begeeft hij zich maar wat graag aan nieuwe aantekeningen en vertelsels. Deze gloednieuwe verhalenbundel met 60 sterke, op waarheid gebaseerde, ‘Wieërter verhalen’ is voorzien van foto’s en illustraties, en maakt een prachtig cadeau voor de aankomende feestdagen, om voor te lezen of te bewaren voor kinderen en kleinkinderen.

Weerts geeft met deze bundel maar wat graag de verhalen door die vroeger in Weert de ronde deden, over mensen die in Weert werkten, leefden en ‘kloeëdje’. Van ‘Piêpekrolle’ tot aan ‘Snuîk’ en van de ‘Mêrrentj’ tot aan ‘Luuëke’, er is niets dat Weerts onbesproken laat.

‘De stamtafel’ was ooit in vrijwel elke kroeg een heilige plek. Een plek waar je niet zomaar ging zitten, want hier vond je de vaste stamgasten, van elke pluimage. Van ‘gewone’ werklui tot aan deftige heren, allemaal kwamen ze bij elkaar in het café en aan hun eigen stamtafel, dit alles op basis van kameraadschap en gewoonte. Zo genoot men van een glas bier en werd er o.a. kaart gespeeld.

De verhalen in dit boekwerk zijn een vermenging van ‘sterke verhalen uit de kroeg’ en herinneringen. De humorvolle en vlotte schrijfwijze van Weerts zorgen voor nostalgie en een glimlach van oor tot oor bij iedere lezer.

Als feestelijke uitzondering zijn tijdens de boekpresentatie tevens nog de navolgende boeken af te nemen, zolang de voorraad strekt:
1. Stamtäöfelkes (Deel 1)
ISBN : 9789491920516 (1ste druk 2017)
Tevens zijn er wenskaarten en placemats, gemaakt n.a.v. de eerste 60 ‘Stamtäöfelkes’,
verkrijgbaar voor de liefhebber !
2. Stamtafel Weert (paperback), een uitgave van De Aldenborgh, over oude cafés in Weert
ISBN 9789491920516 (2de druk 2018)
3. Weert van boven bekeken 1924-1964 een boekwerk met luchtfoto’s
ISBN : 9789059780255 (1ste druk 2005)

Ben jij verhinderd tijdens de boekpresentatie? Kom dan naar Bruna Weert (Markt 11-13), waar Frits Weerts op zaterdag 23 november 2019 en op zondag 01 december 2019 van 14:00 tot 16:30 uur voor je klaar zit om jouw eigen boek(en) te signeren.