Autobrand bij tankstation ‘t Haasje

Maarheeze – (Foto’s/video) De brandweer is dinsdagmiddag rond 15.45 uur gealarmeerd voor een autobrand op het parkeerterrein naast tankstation ‘t Haasje op de snelweg A2 bij Maarheeze.

Tijdens het rijden gaf de auto een foutmelding in het dashboard. De bestuurder besloot vervolgens om zijn auto op de parkeerplaats te parkeren en kort daarna brak er brand uit.

Volledig in lichterlaaie

Bij aankomst van de hulpdiensten stond de auto volledig in lichterlaaie. De brandweer kwam ter plaatse en had het vuur snel onder controle, maar aan de auto was niets meer te redden. De bestuurder had zichzelf en wat goederen in veiligheid kunnen brengen.

De auto brandde volledig uit. Met hydraulisch gereedschap opende de brandweer de kofferbak om zo het vuur goed te kunnen doven. De afrit naar het tankstation werd tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

Kijkersfile

Vanwege de autobrand ontstond er een kijkersfile in beide rijrichtingen. Het verkeer moest, komende uit de richting van Eindhoven, ter hoogte van Waalre al op de rem. In de andere rijrichting begon de file bij Weert-Noord.

De auto zal worden afgesleept door een berger. Zodra de situatie weer veilig wordt verklaard en andere voertuigen kunnen passeren zal de afrit van het tankstation weer worden opengesteld.

Bekijk een reportage van de hulpdiensten-inzet (en ingestuurde foto van Roderick).

Video via Youtube

https://youtu.be/xH9Y7pVn-oA