Onthulling klimaatboom in stadhuis

De eerste nationale klimaatdag vindt 24 oktober plaats. De gemeente Weert besteedt aan deze belangrijke dag aandacht samen met stichting Groen Weert en Weerterlandhout. Gezamenlijk onthullen zij de ‘Klimaatboom’ in het stadhuis. Op de jaarlijkse Klimaatdag wordt getoetst of Nederland op schema ligt om de doelen van het Klimaatakkoord te halen.

Bewustwording

Het klimaat verandert, dat heeft invloed op onze leefomgeving. Inwoners van Weert kunnen zelf hun steentje bijdragen en de omgeving klimaatbestendig te maken. Om mensen bewust te maken van het probleem en hen te inspireren om zelf aan de slag te gaan, is de ‘klimaatboom’ gemaakt door stichting Groen Weert en Weerterlandhout. Van de grote afgevallen tak van de 100-jarige treures op de Wilhelminasingel, is een sculptuur gemaakt.

Wethouder Sterk zal deze tijdens een feestelijk evenement onthullen, samen met voorzitter Hendriks van Stichting Groen Weert. De boom blijft tijdelijk in de hal van het stadhuis staan, zodat iedereen een kijkje kan komen nemen. Geïnteresseerden zijn welkom op donderdag 24 oktober om 10.30 uur in de hal van het stadhuis.

Foto via: Stichting Groen Weert