Verstoppen in de natuur? Waarom en hoe doen dieren dat? En hoe maak jij jezelf onzichtbaar? Wil je dat weten, kom dan op zondag 10 november van 13.00 tot 16.00 uur naar de doe-middag Camouflage in het Natuur- en Milieucentrum (NMC) aan de Geurtsvenweg in Weert.

In de natuur nemen veel dieren de kleur en vorm aan van hun omgeving. Dat doen ze om onzichtbaar te zijn voor hun vijanden, ongemerkt bij hun prooi te komen of andere dieren te waarschuwen dat ze giftig zijn.

Kinderen vanaf 2+ tot ca. 6 jaar kunnen op 10 november een gratis strippenkaart bij de balie van het NMC halen en allerlei leuke doe-activiteiten doen.

Alle activiteiten hebben te maken met schutkleuren en je onzichtbaar maken in de natuur. Een van de hoogtepunt is het schminken door schminkster Kelly Wullems. Zij tekent allerlei vrolijke dieren op de gezichten van de kinderen. Verder mogen de kinderen in een afgezet stukje tuin een knuffeldier verstoppen. Achter een boom, struik of onder bladeren. Aan de (groot)ouders de taak om de knuffel weer terug te vinden.

Uiteraard kunnen de kinderen ook zichzelf of hun ei-gen knuffeldier verstoppen. Binnenin het centrum geven groene matten de route aan. In de grote zaal staan op boomstammen zoekplaten waar de dieren zich goed hebben verstopt. Of plak dieren op een magneetbord, zodat ze goed opvallen of juist verdwijnen. Ook heeft een aantal echte (opgezette) dieren zich verstopt in de vitrinekast.

Kun jij de eekhoorn of de bosmuis vinden? In de hoek staat een mand met verkleedspullen. Kinderen kunnen zich verkleden achter een gordijn en zichzelf in de spiegel bewonderen als bijvoorbeeld een lieveheersbeestje of bij. Voor je het weet, hebben je (groot)ouders je op de foto gezet met hun mobiele telefoon. Wie alle activiteiten op de strippenkaart heeft gedaan, krijgt een lekkere beloning.