Drugsschuur op slot in Maarheeze

112 Algemeen Cranendonck Regio Reageer 2 min. leestijd

Maarheeze – Burgemeester Van Kessel van de gemeente Cranendonck heeft besloten het lokaal (schuur) aan Het Laar 10 te Maarheeze tijdelijk te sluiten nadat door de politie een drugslab is aangetroffen op 28 juli jl.

Tijdelijke sluiting

Het lokaal is op 2 oktober 2019 gesloten voor de duur van twaalf maanden. Tot 2 oktober 2020 is het verboden om de schuur te betreden. Met deze sluiting wil de gemeente Cranendonck een eind maken aan druggerelateerde activiteiten op deze locatie en daarmee de uit drugsproblematiek voortvloeiende risico’s een halt toeroepen.

Wet Damocles

De sluiting vindt plaats op basis van artikel 13b van de Opiumwet en vastgesteld gemeentelijk beleid. Artikel 13b van de Opiumwet, ook wel bekend als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten.

Meld drugsoverlast

Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Cranendonck en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaar je drugsoverlast of heb je een vermoeden van druggerelateerde criminaliteit?

Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wil je liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie