Regenboogvlag tijdens Coming Out Day

Algemeen Weert 1 reactie 2 min. leestijd

Vrij en veilig leven is het recht van iedereen. Dat vieren we op 11 oktober tijdens Coming Out Dag. Verschillende gemeenten en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap hangen dan de regenboogvlag uit om de acceptatie van seksuele- en genderdiversiteit te vieren.

In Weert wappert de regenboogvlag het hele jaar door. De gemeente wil bedrijven en verenigingen de kans geven om ook de regenboogvlag te hijsen. Hiervoor stelt de gemeente een aantal regenboogvlaggen beschikbaar. Wethouder Geert Gabriëls: “Het zou geweldig zijn als de regenboogvlag op zoveel mogelijk plekken wordt gehesen. Zo kunnen we laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn in Weert en niet bang hoeft te zijn om hiervoor uit te komen.”

Regenboogvlag

De regenboogvlag symboliseert dat iedereen uniek is en erbij hoort. Met het hijsen van de regenboogvlag op Coming Out Dag geven gemeenten een boodschap af aan inwoners, werknemers, scholen, bedrijven en maatschappelijke organisaties om open te staan voor diversiteit.

Gemeente Weert geeft organisaties, bedrijven en verenigingen de mogelijkheid zelf de regenboogvlag te hijsen. Hiermee kunnen ze laten zien dat iedereen in Weert zichzelf mag zijn en erbij hoort. Daarom stelt de gemeente een aantal regenboogvlaggen ter beschikking. Deze kunnen in overleg bij de gemeente worden opgehaald. Als u hier interesse in heeft kunt u zich melden bij Myrthe Derksen-Schmeitz, via [email protected] of 0495-575734.

Regenboogstad

Gemeente Weert en gemeente Roermond trekken samen op als één van de 53 ‘Regenboogsteden’. Regenboogsteden maken zich sterk voor het verbeteren van sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender, en intersekse personen (LHBTI’s).

In Roermond vindt naast het hijsen van de vlag op Coming Out Dag een bijeenkomst plaats met onder andere stand up comedy, zang, een virtual reality beleving en een paneldiscussie.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie