Feest na WK-goud voor Rodinde Rutjens

(Foto’s/video) Zestien jaar nadat haar vader WK-goud won met zijn tweespan paarden, was het afgelopen weekend de beurt aan Rodinde Rutjens uit Weert om die prestatie te evenaren met haar tweespan pony’s. En met succes! Rodinde pakte goud tijdens het wereldkampioenschap in het Hongaarse Kisbér-Ászár.

Rodinde legde al in de dressuur de basis voor haar overwinning door op dat onderdeel als derde te eindigen. Met haar vijfde plaats in de marathon en de vierde plek in de vaardigheid reed de pas 22-jarige menster een zeer constante wedstrijd en kon ze haar gouden plak in ontvangst nemen.

Het team dat Nederland vertegenwoordigde op het WK ponymennen, waar Rodinde ook deel van uitmaakte, veroverde ook nog eens zilver tijdens de wedstrijd voor landenteams.

Feestelijk onthaal

Het behalen van het wereldkampioenschap moest natuurlijk gevierd worden. Bij thuiskomst dinsdagmiddag kreeg Rodinde een feestelijk onthaal van familie, vrienden en buurtbewoners.

Video via Youtube

https://youtu.be/v30u7ZQ4ro8