Halloween pompoenfestijn Eynderhoof

Zoals wij zijn opgevoed met het Sint Maartensfeest is Halloween een typisch Keltisch feest in Ierland, Canada en Amerika rondom Allerheiligen.

Vanuit oude gebruiken geloofde men in het verjagen van boze geesten met lampionnen en uitgeholde pompoenen. Onder invloed van de wilde ideeën van Amerikaanse filmmakers en de invloed van social media heeft het griezelen en soms wat extreme vormen aangenomen. In ieder geval hebben we de donkere tijd van de herfst mee om Halloween iets spannends mee te geven. Voor het Limburgs Openluchtmuseum is het vooral een kinderfeest. Een beetje met een knipoog maar vooral creatief en gezellig.

Voor iedereen is er een pompoen om te snijden om deze leuk te versieren of verwerken in een herfststukje. Thuis kun je er een lampje inhangen en als je straks met Halloween wil griezelen dan kun je je eigen pompoen voor gebruiken. Als je na het versieren van de pompoen tijd over hebt dan kun je bij de mandenvlechters een heksenbezempje maken. Ook leuk voor Halloween, vooral als je in heksen gelooft. Je kunt ze maar beter te vriend houden! Tussendoor kun je genieten van heerlijke pompoensoep! Het museum is verder in bedrijf en in de herberg kan iedereen genieten van een hapje en drankje. De muziek is vandaag van Kees Strijbos.

Het museum is ook op 20 oktober geopend van 13.00 tot 17.00 uur

Woensdag 23 oktober: Pompoenfestijn / Halloween
Deze herfstvakantie-dag is het goed toeven op Eynderhoof! Voor iedereen is er een pompoen om te snijden. Leuk om te versieren of verwerken in een herfststukje. Thuis kun je er een lampje inhangen en straks met Halloween. Is er nog tijd over dan staan de mandenvlechters klaar om je te helpen een echt heksenbezempje te maken. Ook leuk voor Halloween! Tussendoor kun je genieten van heerlijke pompoensoep!

Bekijk het kinderdag programma op: www.eynderhoof.nl. Het museum is tijdens de herfstvakantie geopend op dinsdag- woensdag-, vrijdag- en zondagmiddag van 13.00 – 17.00 uur. De museumjaarkaart is geldig.