Laatste kans glasvezel in dorpen

Algemeen Altweerterheide Dorpen Economie Reageer 3 min. leestijd

De campagne voor het aanleggen van glasvezel in Noordwest Limburg loopt nog een paar dagen. Als op 28 oktober 2019 minimaal 35% van de inwoners per deelgebied zich aangemeld heeft, komt er daadwerkelijk glasvezel.

Ervaringen uit eerdere campagnes leren ons dat met name in de laatste week de meeste aanmeldingen binnen komen. Dat zien ze ook bij de glasvezelcampagne in Noordwest Limburg. Met nog een paar dagen te gaan staat de teller in Leveroy op 30%, op de voet gevolgd door Kessel-Eik (29%) en Ospeldijk (25%). Veel inwoners hebben zich al aangemeld, maar ze zijn er nog niet. In het buitengebied met coax is het gemiddelde percentage 14 procent. Ook hier lopen de percentages uiteen. Dorpen die eruit springen zijn: Nederweert-Eind 27%, Neer 20%, Ospel 22%, Kessel 21%, Heythuysen 20% en Helden 24%.

Glasvezel is basisvoorziening voor toekomst

Misschien heb jij je al aangemeld voor glasvezel. Misschien twijfel je nog. Het is wellicht niet makkelijk om te kiezen uit het aanbod dat je krijgt. Toch betekent jouw keuze voor het wél of niet meedoen veel voor de toekomst van de kleine kernen en het buitengebied in Noordwest Limburg. Glasvezel is dé basisvoorziening voor de toekomst.

Twijfel je nog, maar zie je wel de mogelijkheden die glasvezel biedt voor toekomstige ontwikkelingen? Probeer het dan een jaar. Het is mogelijk om voordelig in te stappen. Je kunt namelijk kiezen voor een voordelig abonnement met ‘internet-only’. Daarmee heb je de glasvezelaansluiting in je huis liggen en bespaar je na-aansluitkosten van minimaal € 995,- als je na de aanmeldperiode alsnog mee wil doen. Ook draag je hierdoor bij aan de benodigde 35%.

Bezoek één van de info- en aanmeldavonden

Vandaag en morgen zijn er nog lokale aanmeldavonden gepland. Ambassadeurs en plaatselijke verkopers staan klaar om jouw vragen te beantwoorden en je te helpen bij het afsluiten van een abonnement. Kom langs om advies in te winnen en maak een goede vergelijking tussen de verschillende aanbieders. Je vindt de data van de aanmeldavonden op de website noordwestlimburg.glasvezelbuitenaf.nl.

Op de www.helloworldglasvezel.nl kun je zelf thuis een vergelijking maken tussen de glasvezelabonnementen van de verschillende aanbieders. Op 28 oktober wordt bekend of het minimum deelnamepercentage van 35% behaald is.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie