Dubbel succes voor Marlon Camp

Algemeen Human interest Sport Weert Reageer 1 min. leestijd
Marlon Camp in actie

Afgelopen weekend werd Marlon Camp van handboogvereniging Ontspanning uit Tungelroy Nederlands Kampioen in de klasse cadetten op het NK Run Archery Sprint te Wageningen.

Eind september was hij al Nederlands kampioen geworden op het reguliere NK Run Archery te Zoetermeer. “Omdat ik mij ook graag fysiek wil uitdagen is de combinatie van hardlopen en handboogschieten voor mij ideaal”, aldus Marlon Camp.

Run Archery is een relatief nieuwe discipline in de handboogsport. Het is een biatlon van hardlopen en handboogschieten. De combinatie van inspanning (hoge hartslag) en concentratie (lage hartslag) zorgt voor een flinke uitdaging voor de sporters.

Net zoals bij de winterbiatlon moet je tijdens elke schietbeurt (staand of knielend) schijven van 20 cm doorsnede omschieten op een afstand van 20 meter. Wanneer je mist, moet je een strafronde lopen van 100 meter. Bij de reguliere Run Archery ren je 4 maal 1000 meter en schiet je 3 maal. Bij de Run Archery Sprint loop je 3 maal 400 meter en schiet je 2 maal.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie