Moonen Packaging genomineerd

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Moonen Packaging is genomineerd als Duurzaamste Bedrijf van Nederland. Een vakjury kiest jaarlijks het duurzaamste bedrijf, maar er is ook een publieksprijs. Het publiek kan tot en met 4 december stemmen. Stichting Nederland CO2 Neutraal organiseert de uitreiking.

“Duurzaamheid staat al jaren centraal bij Moonen Packaging. Ruim 15 jaar geleden kwam het besef dat wij een voorstadium van afval verkochten, ” aldus Gé Moonen. “Ik voelde me daar verantwoordelijk voor en wilde juist een positieve impact op de wereld hebben. Moonen Packaging is daarom continu bezig met verduurzamen, zowel de eigen processen als binnen de keten.”

Ketensamenwerking

Als groothandel heeft Moonen Packaging een unieke positie. Het bedrijf kan zowel klant als fabrikant beïnvloeden. “We delen onze kennis met klanten en fabrikanten om zo de gehele keten te verduurzamen. Verduurzamen kun je namelijk niet alleen, daar heb je echt de gehele keten voor nodig. Als onafhankelijke tussenschakel kunnen wij dat soort processen uitstekend faciliteren.”

Nominatie is al een cadeautje

Moonen Packaging is samen met 40 andere bedrijven genomineerd voor Duurzaamste Bedrijf van Nederland. “Dat is al een hele eer. We laten ons jaarlijks certificeren en zijn ieder jaar trots als we het hoogste niveau weten te behouden. Zo hebben we de derde Lean & Green Ster, MVO Prestatieladder 4 en Ecovadis Gold. Maar het winnen van deze award, is zeker een mooie kers op de taart!”

“In 2018 en 2019 hebben we veelal gefocust op eigen interne processen. De meeste winst is daar al behaald. Daarom gaan we in 2020 onze kennis delen. Want alleen als je leert delen, kun je ook vermenigvuldigen.”

Stem jij ook?

Naast een vakjury is er ook een publieksprijs. Stemmen kan tot en met 4 december.
http://duurzaamstebedrijfvannederland.nl/

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie