De 11de van de 11de is voor veel Vastelaovundj-vrienden hét moment een eerste aftrap te geven aan het nieuw seizoen. Ook diverse Wieërter Vastelaovundj Verenigingen besteden hier, ieder op eigen wijze, aandacht aan.

Samenwerking
In een eerste aanzet hebben enkele verenigingen de handen ineengeslagen voor het opzetten van een gezamenlijke opening van het Wieërter Vastelaovundj Seizoen 2020. Ze trachten daarmee de basis te leggen voor een breed gedragen, terugkerend evenement voor iedereen die samen met de Wieërter Vastelaovundj Verenigingen het seizoen feestelijk wil openen.

D’n Aáftrap
Iedere Vastelaovundjveerder, verkleed of niet verkleed, is van harte welkom op zaterdag 16 november in Zaal Don Bosco aan de Boshoverweg 60 te Weert.

De feestelijk versierde Zaal Don Bosco is open vanaf 20.00 uur. Rond de klok van 21.00 uur zal D’n Aáftrap worden gegeven voor de opening van het Vastelaovundj Seizoen 2020, direct gevolgd door een spetterend optreden van de MLC Band.

D’n Aáftrap is een initiatief van VV De Brökwagters en VV De Vêrkusköp. Optocht-, Vastelaovundj-, vriendengroepen en alle andere Vastelaovundjveerders zijn van harte welkom.

4 REACTIES

  1. Mooi initiatief, maar ze slaan de plank totaal mis met de datum. De opening van de 11e van de 11e is in mijn ogen (en vele anderen) op die specifieke datum. De 11e van de 11e is “heilig” voor de mensen in de vastelaovundjwêrreltj en dat is in dit geval dus cruciaal.

    Daarnaast denk ik dat dit jaar hét jaar zou zijn om iets nieuws te starten in de eigen gemeente omdat de opening in Maastricht dit jaar in het MECC zal zijn in plaats van in het centrum. Geloof maar niet dat Maastrichtenaren naar het MECC gaan en ik ben er van overtuigd dat ook veel mensen van buiten Maastricht niet meer gaan. Zij zullen thuis blijven of een alternatief zoeken.

    Dus….. al met al vind ik de timing van het initiatief perfect, maar de datum totaal verkeerd.

Comments are closed.