Rock Inc. viert verjaardag met festival

De Bosuil

Productiehuis, muziekdistributie bedrijf en opnamestudio Rock Inc. Entertainment bestaat twintig jaar en viert dit op 23 november in De Bosuil. Vanaf 16.45 uur vindt in het Muziekcentrum in Weert het zogenaamde Rock Inc. Festival plaats. Nieuwe bands en artiesten krijgen hier de kans zich te presenteren.

Rock Inc. Entertainment, tegenwoordig gevestigd aan de Beemdenstraat op Leuken in Weert, wordt in november 1999 opgericht door de Weertse zanger Joss Mennen. Met Rock Inc. Entertainment probeert hij de kansen voor zijn band Mennen in het buitenland te verhogen. De eerste jaren richt Rock Inc. zich op de distributie van cd’s die zijn uitgebracht door buitenlandse platenlabels. Het bedrijf blijkt een succes en maakt het mogelijk in 2004 een opnamestudio te realiseren. In 2009 komt Bart van Geleuken (afkomstig uit de sales) aan boord om het bedrijf een nieuwe boost te geven.

Anno 2019 is Rock Inc. Entertainment een plek waar bands en artiesten terecht kunnen voor opnames, distributie, fysiek en digitaal, podiumondersteuning en online marketing. Ondersteuning en support van nieuw talent wordt gezien als een belangrijke investering voor de toekomst van de muziekindustrie. Singer-songwriter Steven Beelen uit Tungelroy nam onlangs zijn eerste album op bij Rock Inc. en zangeres GG Joanne uit Valkenburg werkt op dit moment aan haar debuutalbum. Deze artiesten en anderen (Vanderlinde uit Groningen en Vlad in Tears uit Berlijn) krijgen de kans zich op 23 november te presenteren. Daarnaast is deze avond een cd-markt en worden er albumpakketten uitgedeeld.

Programma

16:45 – 17:00 GG Joanne – www.facebook.com/GGJoanne8
17:15 – 18:00 Elizium – www.elizium.nu
18:15 – 18:30 Eddy – www.facebook.com/theartisteddy
18:45 – 19:30 Battersea – www.battersea.nl
19:45 – 20:15 Steven Beelen – www.facebook.com/steven.beelen.9
20:30 – 21:30 Vanderlinde – www.vanderlinde.info
21:45 – 22:15 Mental Shift – www.mentalshift.eu
22:30 – 23:30 Vlad in Tears (D) – www.vladintears.com

Meer informatie en tickets via: https://www.debosuil.nl/programma/rock-inc-festival/