Opening carnavalsseizoen Rogstaekers

De opening van het carnavalsseizoen op 11 november wordt natuurlijk ook door de Rogstaekers niet vergeten. In de theaterzaal van De Huiskamer aan de Wilhelminasingel houdt de vereniging vanaf 20:00 uur een feestelijke jaarvergadering, waarbij ook genodigden aanwezig zijn.

Op een teken van Vorst Stan zal iedereen, die een steek draagt, dit hoofddeksel weer opzetten, waarmee het seizoen officieel is geopend. Na het afleggen van de eed zal een aantal nieuwe leden worden geïnstalleerd. Daarna krijgen diverse personen vanwege hun verdiensten een Huisorde of Ridderorde uitgereikt en zijn er dankwoorden en decoraties voor Leden van Verdienste. De President van de Senaat zal hieraan ook een bijdrage leveren.

Aandacht is er ook voor Linda Jacobs en haar ontwerp voor de nieuwe Stiêpelmedaille en het Rogstaekers®-pinke. Om 21:30 uur is de vergadering ten einde en begeeft het gezelschap zich naar het Theatercafé, waar vanaf dat moment ook andere geïnteresseerden van harte welkom zeen. De aanwezigen kunnen daar de zojuist gedecoreerden de hand schudden, gezellig bijkletsen onder het genot van een drankje en gaan luisteren naar het Weerter Vastelaovendlidje voor 2020, dat live ten gehore wordt gebracht. Een deejay houdt met zijn muziek de stemming erin gedurende het verdere verloop van de avond.