Beiaardier speelt verzoekjes

(Foto’s) Nadat hij in augustus en september al had ‘proefgedraaid’ speelde stadsbeiaardier Frank Steijns, in nauwe samenwerking met de stadsgidsen, op zaterdagmiddag 5 oktober verzoeknummers vanuit de Sint Martinustoren.

Drie groepen wandelden door de Weerter binnenstad. Frank Steijns ontving telefonisch in de Martinustoren diverse verzoeknummers. De wandelaars waren op dat moment aanwezig in de tuin van zusters Birgittinessen, op de Oelemarkt, bij de Oude Schut of op de trappen van het oude stadhuis.

Ook de komende maanden wordt de rondleiding gecombineerd met een verzoeknummerprogramma voor de deelnemers aan de stadswandeling.

In Maastricht is de combinatie van cultuurhistorie en beiaardconcert al diverse jaren zeer succesvol. Volgens de beiaardier en stadsgidsen reageren de bezoekers ook in Weert heel positief op deze unieke muzikale surprise. Steijns: ‘Het applaus is boven in de toren te horen.’

Bekijk een ingestuurde bijdrage.
[nggallery id=’8506′]