Boeren op weg vanuit Nederweert

(Foto’s/video) In het holst van de nacht verzamelden tientallen boeren uit Limburg zich bij het parkeerterrein bij de McDonald’s in Nederweert. Vanuit daar vertrokken ze in colonne over de N266 richting Helmond / Someren.

De boeren zullen vervolgens de snelweg oprijden om zich elders in Nederland aan de sluiten bij hun collega’s voor het grote boerenprotest. De afgelopen week protesteerden de boeren al bij de verschillende provinciehuizen en vandaag gaan de boeren protesten bij het gebouw van de RIVM in Bilthoven en in Den Haag waar de vertegenwoordigers van de landelijke politiek zitten.

“Ondanks de massale steun voor onze actie op 1 oktober door heel Nederland, besluit het Kabinet deze steun te negeren. In haar brief van 4 oktober jl. laat minister Schouten haar minachting voor deze steun en de Nederlandse boeren blijken”, aldus de actiegroep Farmers Defence Force.

De aanleiding van de protesten zijn de aangescherpte regels voor de uitstoot van stikstof. Door deze nieuwe regels wordt het werk van de boeren steeds moeilijker gemaakt. De boeren zijn het zat en voelen zich niet serieus genomen door de landelijke overheid.

Video via Youtube

https://youtu.be/4PqV7_abM_o