(Foto’s/video) In het holst van de nacht verzamelden tientallen boeren uit Limburg zich bij het parkeerterrein bij de McDonald’s in Nederweert. Vanuit daar vertrokken ze in colonne over de N266 richting Helmond / Someren.

De boeren zullen vervolgens de snelweg oprijden om zich elders in Nederland aan de sluiten bij hun collega’s voor het grote boerenprotest. De afgelopen week protesteerden de boeren al bij de verschillende provinciehuizen en vandaag gaan de boeren protesten bij het gebouw van de RIVM in Bilthoven en in Den Haag waar de vertegenwoordigers van de landelijke politiek zitten.

“Ondanks de massale steun voor onze actie op 1 oktober door heel Nederland, besluit het Kabinet deze steun te negeren. In haar brief van 4 oktober jl. laat minister Schouten haar minachting voor deze steun en de Nederlandse boeren blijken”, aldus de actiegroep Farmers Defence Force.

De aanleiding van de protesten zijn de aangescherpte regels voor de uitstoot van stikstof. Door deze nieuwe regels wordt het werk van de boeren steeds moeilijker gemaakt. De boeren zijn het zat en voelen zich niet serieus genomen door de landelijke overheid.

Video via Youtube

https://youtu.be/4PqV7_abM_o

18 REACTIES

 1. Het is natuurlijk heel vervelend indien mensen beperkt worden, ook voor de boeren.
  Echter indien die boeren zorgen voor ongeveer 50% van de
  Stikstof neerslag, dan kan het niet anders dan dat zij ook hun steentje moeten bijdragen aan de vermindering van de stikstof neerslag.

 2. Nee de boeren zijn niet verantwoordelijk voor dit hoge aantal stikstof dat is verkeer en industrie. (NO2) Kijk maar eens naar de site die ik bijvoeg. Een hoop daarvan krijgen we, aan de hand hoe de wind staat, van het ruhrgebied of van Antwerpen. Maar ons eigen Rotterdam doet het ook goed.
  Maar aan industrie komt onze regering niet.

  Ammoniak uitstoot komt inderdaad wel van de landbouw. (NH3)
  Maar dat is juist de laatste 30 jaar al enorm verminderd. En daar zijn dan ineens weer geen kaartjes van.

  Die 46% kan dus niet kloppen. En dat is oa waarom er protesten zijn.

  daarnaast is er alweer eens geen 1 Europa.
  Want de stikstofnorm is hier het strengste.

  https://www.windy.com/nl/-NO2-no2?camsEu,no2,52.208,5.024,5

 3. hoeveel stikstof de boeren ook produceren, ze zijn wel de enige die er voor zorgen dat de geproduceerde stikstof wordt gebruikt om het land te bemesten waardoor er waardevol voedsel geproduceerd wordt. Dit gewas zet vervolgens de stikstof om in zuurstof. 1ha mais geeft 100x meer zuurstof dan 1 ha bos. dus die boeren zijn niet verkeerd bezig. een auto,een fabriek, een vliegtuig noem maar op zetten geen stikstof om in zuurstof maar produceren wel.

 4. Ik steun de boeren.
  Als een van de weinige groepen in NL laten die niet over zich lopen door die regelnichten in Den Haag.
  De overheid strooit al teveel stront uit over zijn bevolking…

 5. Boerenverstand, boerenbedrog,boerenkool, boerenl*l, boerenkinkel, boerenpaar,boerenknol,boerenzoon.boerenfluit,boerenworst,boerentrien,
  boerenbruiloft,boerencamping,boerenjongen,boerenwinkel,
  boerenbank,boerenbond,boerenpartij,boerenvrouw,boerenknecht,
  boerenkaas…..en nog 787 boeren..puntje puntje…
  Nog een dan..Boerenprotest….
  Er is geen enkel beroep wat zoveel toevoegingen heeft als boeren..puntje puntje ….

 6. De boeren stoten stikstof uit en hun gewassen nemen het weer op.
  De industrie stoot stikstof uit en neemt niets op.
  Schiphol stoot uit en hun grasveld rondom de startbanen neemt ook iets op.
  Waarom zou je dan alle problemen bij de boeren neerleggen, zij zijn de enige
  die het probleem ook oplossen. De rest vervuilt alleen maar.

 7. Ik was er 1 okt en 16 okt bij. De boeren hebben zich netjes gedragen, en wij kregen ook veel waardering van de politie dat we ons zo netjes en vriendelijk gedroegen.
  Hoeveel overlast heb jij er echt van ervaren toen wij om 02:00 vertrokken uit Nederweert? Volgens mij lag je toen nog in je nest te ruften. 😉

Comments are closed.