Op 29 oktober strijkt het project Old Skool neer bij Punt Welzijn in het BeekCwartier. Lokale urban artiesten nemen ouderen mee in hun leefwereld van hedendaagse kunst en cultuur.

Het project start met een presentatie over de geschiedenis van Urban Culture. Een rapper, een dj, een danser en een graffiti kunstenaar vertellen het verhaal aan de hand van voorbeelden. In de weken na de presentatie volgen workshops muziek waar ouderen de poëtische kant van rap gaan verkennen of de kunst achter graffiti gaan ontdekken.

De presentatie op 29 oktober start om 15.30 uur bij het BeekCwartier, Beekstraat 54 in Weert. De workshops volgen op 6, 13 en 20 november om 15.30 en vinden ook plaats in het BeekCwartier. Deelname is gratis! Aanmelden kan via [email protected] of tijdens de presentatie.

“Een inspirerend project dat je raakt!”.

Beweging, muziek en kunst spelen een belangrijke rol in de dagbesteding van ouderen. Toevallig zijn deze elementen ook dominant in de Urban Culture. In 2015 bracht project Old Skool oud en jong bij elkaar om kennis en passie voor deze cultuur uit te wisselen.

Onder leiding van jonge urban kunstenaars maakten ouderen een rap, leerden ze over verschillende urban dansstijlen en namen ze deel aan street art workshops. Het project won een Gouden C voor meest inspirerende project in 2015 en in 2016 won de Culturele Diversiteitsprijs. Zie voor meer informatie www.projectoldskool.nl.