Recentelijk heeft de aanbesteding voor route-inzameling restafval en GFT gemeente Weert plaatsgevonden. Het gevolg is dat Renewi vanaf volgend jaar (vanaf 1 januari 2020) niet meer door de straten van Weert zal rijden om de duobuakken te komen legen.

De aanbesteding is gegund aan de combinatie Van Kaathoven Nederland B.V. / Baetsen B.V. Daarbij is gekozen om de huidige wijze van inzameling te continueren. Dat wil zeggen wekelijkse inzameling van de duobak met gft en restafval.

Continuïteit

Het huidige inzamelsysteem van Weert gaat primair uit van de in de wet (art. 10.21 Wet Milieubeheer) vastgelegde nutstaak richting zijn inwoners. Die servicegerichtheid maakt dat het inzamelsysteem in Weert ook bijdraagt aan een maatschappelijk gevoel van solidariteit (eenheidstarieven) en afziet van prikkels die ongewenst gedrag kunnen uitlokken, zoals het wegwerken van restafval in de verkeerde containers. De servicegerichtheid leidt ook tot een eenvoudige communicatie

Elke week op de vaste dag kan de burger het inzamelvoertuig verwachten. Niettemin zijn de inzamelresultaten van gescheiden stromen, zoals oud papier, textiel, elektronica enzovoort behoorlijk. Al deze ingredi├źnten gaven aanleiding om het bestaande systeem te continueren.

Termijn van 10 jaar

Aanvankelijk had het college van B&W besloten tot een eerste contracttermijn van 5 jaar op te stellen met vervolgens twee verlengingsmogelijkheden van 3 en 2 jaar. Na inlichtingen en na ruggespraak is besloten om een ongebroken termijn van 10 jaar te hanteren. Dit om te voorkomen dat marktpartijen van een eenzijdige bevoordeling van een zittende aannemer konden spreken.

Twee inschrijvingen

In september hebben twee partijen zich ingeschreven voor de afvalinzameling in Weert:
– Renewi Overheidsdiensten BV
– Van Kaathoven Nederland BV, in combinatie met Baetsen BV.

De route-inzameling bevat 82% van het totaal aantal huishoudens in de gemeente Weert. De overige 18% woont in appartementencomplexen. Deze hebben verzamelcontainers en vielen buiten deze aanbesteding. De uitslag is volgens het college van B&W marktconform. De prijzen van verliezer en winnaar lagen dicht bij elkaar.

14 REACTIES

 1. Renewi was toch al niks. Veel hier voormalige tewerkgestelde medewerker vanuit de gem.Weert waren brutaal, onbeschofte medewerkers, scheldend, lui en lamlendig.
  Aan de visvijvers en kanalen staan ze uren te ouwehoeren ipv rommel en vuil mee te nemen. De kleine vrachtwagentje bleven leeg.

 2. Ik werk vanuit thuis en zie vanuit mijn werkkamer iedere week de ophaaldienst. Voor mij zijn het gewoon vlot werkende mensen die netjes hun werk doen. Soms rennen ze zelfs een stukje achter de ophaalwagen aan als ze een container precies teruggeplaatst hebben waar hij stond.

 3. Bij ons in de straat worden we regelmatig vergeten. Deze week al weer de 2de week op rij….

  Moeilijk hoor .altijd al gedacht dat je geen hersenen hoeft te hebben als vuilophaler .En dat blijkt dus ook Zo te zijn

 4. Thijs hier vuilnisman/chauffeur in Venlo van Renewi, dat de mensen in Weert een grote bek hebben na de mensen is natuurlijk niet goed te praten. Wat ik wel even kwijt wil is voor de mensen die commentaar geven kom zelf maar eens even achter de wagen lopen dan weet je pas hoe zwaar het werkelijk is. Ik denk dat bij van Kaathoven het niet anders zal zijn… En ja misschien zijn we af en toe luidruchtig maar we moeten ook een beetje lol kunnen maken zolang het vuilnis maar is opgehaald toch? En nog even als reactie op Toon staan ze uren te ouwehoren??? Ik weet niet wat jij daar in Weert hebt gedaan maar ben blij dat je weg bent al ken ik je niet….

 5. 100% zeker zelf gedaan de avond van te voren zelfs. Mischien heb je een bril nodig.
  Waar hij altijd staat

  Mischien gewoon je goed je werk ipv hier zo bijdehand doen

 6. Slaat allemaal nergens op wat je schrijft. Jij weet inderdaad niet wat ik in Weert heb gedaan. Maar dat ik weg ben, dat begrijp ik even niet! Weg van wat?
  Vertel!?

Comments are closed.