Vanwege de Nationale Archeologiedagen op 12 en 13 oktober 2019 organiseren de Stadsgidsen Regio Weert op zondag 13 oktober een speciale open archeologie-wandeling door het centrum onder de titel ‘Graven in de Geschiedenis van Weert’.

Samen met een stadsgids wordt er o.a. gewandeld langs de stadswaterput op de Markt en de op 12 oktober onthulde archeologische speerpunten, zoals de ‘vestingstad Weert’ bij de Emmasingel en de ‘van Horne Dynastie’ in het stadspark.

Ook wordt er een bezoek gebracht aan de aan de ‘Archeologie‘ infostand in de geheel vernieuwde Muntpassage. In deze kraam wordt informatie gegeven over de Nationale Archeologie Dagen in zijn algemeenheid en informatie over de Archeologische Speerpunten en de Erfgoedprijs Weert 2019 in het bijzonder. De wandeling duurt ca. 1,5 uur en kost 3 euro. Start wandeling: St. Martinuskerk om 14.00 uur.

Het is uiteraard ook mogelijk om op andere data en tijd een stadswandeling te boeken. Zoals een Graaf Van Horne-, Biest- of Fatima wandeling Ook een culinaire stadswandeling behoort tot de mogelijkheden. Zie website www.stadsgidsenweert.nl.