In juli werd bekend dat de populaire horecazaak ‘t Zusje zich wilde vestigen op de Oelemarkt in Weert. Men had het monumentale pand, het voormalige kantoor van het Zuiderhuis, naast The Barrelhouse op het oog.

De afgelopen maanden zijn de voorbereidingen getroffen en moest er een vergunningsprocedure worden gevolgd. Deze week maakten Wulms Vastgoed en ‘t Zusje bekend dat de vestiging van het bourgondische restaurantconcept zich definitief gaat vestigen op de Oelemarkt. ‘t Zusje heeft zelfs al een datum geprikt: op vrijdag 24 april 2020 staat de opening gepland. Dat duurt nog even, maar het pand moet ook flink onderhanden worden genomen.

De bedoeling is dat op de begane grond o.a. zo’n 78 zitplaatsen, de keuken, vriezer en koeling worden ondergebracht en op de eerste verdieping zo’n 88 zitplaatsen. Een restaurant met op twee verdiepingen zitplaatsen is vrij uniek in Weert. ‘t Zusje heeft in Nederland zo’n 25 vestigingen. De vestiging in Weert wordt na Venray het tweede Zusje van Limburg.

10 REACTIES

 1. Tja. . . . een concurrent van Bregje, toevallig ook een meisje dus. . … . Maar word het hier druk? ? veel restaurants (bijvoorbeeld naast de brouwer) hebben het niet druk en nu deze gigant? ? ?? is hier wel plek voor vraag ik me af.. . . . en is ‘Bregje’ en ‘Zusje’ goed voor de LOKALE MKB ondernemer in weert die ziel en zaligheid stopt in zijn of haar restaurant. . . . zij kunnen NOOIT opboksen tegen deze giganten . .. . dus ja ik vraag me af of weert hier blij mee moet zijn . .. . de MENSEN wel want hier lekker GOEDKOOP eten

 2. Prima . Nog meer concurrentie. Kunnen de prijzen weer om laag.

  Goed voor de klanten. Moet de gevestigde orde maar mee gaan hier in. Zo niet jammer dan merken ze van zelf wel….

 3. Bregje en het zusje bieden een heel ander concept aan.
  Ja oke het is eten, maar een 3 gangen menu of tapas hapjes vind ik toch een hele andere beleving.

  Ik vind het wel fijn dat het Zusje naar weert komt.

 4. @Aanbid Mich.

  Is het voor jou fysiek onmogelijk om eens een normale reactie te tikken met normaal gebruik van leestekens en hoofdletters? Los van het feit dat ik het praktisch nooit met je eens ben kom je meestal over als een inhoudloze schreeuwlelijk op zoek naar aandacht. Misschien was het toch beter toen WDG de reactie mogelijkheid uit had staan.

 5. “In Internet slang, a troll is a person
  who starts quarrels or upsets people on the Internet to distract and
  sow discord by posting inflammatory and digressive, or off-topic
  messages in an online community with the intent of provoking readers
  into displaying emotional responses and normalizing tangential
  discussion, whether for the troll’s amusement or a specific gain.”

 6. De admin snapt denk ik inmiddels wel dat dataverkeer gewoon dataverkeer is, ongeacht de intenties van de gebruiker.

 7. @Schaamspaan
  Ik weet ook wel wat een troll is, maar ik reageer er evengoed op in de hoop dat de admin een keer ingrijpt en het account blokkeert.
  Trouwens je bent zelf ook een troll door Wikipedia te kopiëren en leestekens weg te laten, haha.

Comments are closed.