Kastanjebomen Nieuwe Markt gekapt

Algemeen Weert 5 reacties 1 min. leestijd

(Foto’s/video) Woensdagavond zijn de drie kastanjebomen op de Nieuwe Markt gekapt. Voor de brandweer was het meteen een oefening. De bomen zijn gekapt vanwege het onderhoud en de vernieuwing van de Nieuwe Markt.

De drie bomen staan boven de riolering, waardoor hier niet aan gewerkt kan worden. Daarnaast waren de bomen ziek, waardoor de levensduur nog maar beperkt was.

De brandweer had gevraagd of ze in het kader van een oefening mochten assisteren met kappen. De brandweerlieden gingen vervolgens aan de slag met de diverse materialen zie ze tot hun beschikking hebben. Rond 20.45 uur lagen alle drie de bomen om.

Vernieuwingen

Nu de bomen gekapt zijn moeten de stronken nog worden verwijderd. Daarna kan de aannemer aan de slag met het vernieuwen van het riool. Daarna worden er ondergrondse bakken aangelegd om de nieuwe bomen in te kunnen planten. Daarnaast worden er op de markt zogenoemde ‘spelaanleidingen’ voor kinderen geplaatst.

Video via Youtube

https://youtu.be/CrDO4vnsxwE

[nggallery id=’8514′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
5 reacties