Fotograaf: Foto de Meus

Budel – Op donderdag 6 november 2019 nam burgemeester Roland van Kessel de tijd voor een gezamenlijk ontbijtje met kinderen van de basisschool De Schatkist in Budel. Dit bezoek vond plaats in het kader van de Week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op 2.750 basisscholen. Dit jaar met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt!

Burgemeester Van Kessel werd om 8.30 uur enthousiast ontvangen in de hal van De Schatkist waar alle kinderen het Schatkistlied zongen. Daarna ging hij met groep 7 samen ontbijten terwijl in alle andere groepen tegelijkertijd ook een ontbijtje werd genuttigd. Na het spelen van de Ontbijtquiz ging iedereen naar buiten om onder leiding van een personal trainer een work-out uit te voeren. Het sporten vond plaats op het vernieuwde schoolplein van de school. De school en de burgemeester gaven hiermee aan, dat het voor iedereen belangrijk is om gezond te eten en te bewegen.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt vond vandaag in zo’n 250 gemeenten plaats en is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Dit Schoolontbijt schenkt voor het 17e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en vernieuwd lesmateriaal aandacht aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten.