Donkere Dagen Offensief in Stramproy

Op donderdag 12 december aanstaande is er een DDO-avond (Donkere Dagen Offensief) gepland voor Stramproy. Wij willen de WhatsApp-leden graag betrekken bij deze avond. Ook andere vrijwilligers, die zich willen inzetten voor de buurtpreventie zijn welkom.

Om de inbraakcijfers in onze gemeente zo laag mogelijk te houden, willen we graag preventief optreden d.m.v. een DDO. “Bewapend” met veiligheidshesjes en zaklampen gaan we samen met politie door de straten van Stramproy lopen, om eventuele onveiligheden en risico’s voor een inbraak te signaleren.

De bijeenkomst vind plaats in “De Zaal” aan de Mariastraat 1 te Stramproy.

Het programma voor die avond is als volgt:
19.00 uur: Ontvangst
19.10 uur: Introductie
19.30 uur: Start DDO
20.30 uur: Verzamelen en delen van bevindingen
21.00 uur: Afsluiting

Wil je ervaren hoe deze avond verloopt en meedoen aan de buurtpreventie, meld je dan aan voor 1 december a.s. via mailadres: [email protected]

Over Buurtpreventie Stramproy

Een aantal vrijwilligers zijn lid van de Buurtpreventie Stramproy. Zij lopen enkele avonden in de week een route door Stramproy om inbraakgevoelige situaties te signaleren. De leden dragen groene hesjes met opschrift ‘Buurtpreventie Stramproy’.

Sinds de start in maart 2019 zijn er tot op heden diverse situaties aangetroffen die uitnodigen tot diefstal of inbraak, zoals o.a.
– auto’s niet afgesloten (10x)
– kliko’s die een opstap kunnen zijn naar een plat dak of naar ramen (54x)
– ramen die openstaan (21x)
– aanhangwagens die niet afgesloten (8x)
– fietsen die niet afgesloten (20x)
– deuren of poorten die open staan (6x)
– ladders die “gebruiksklaar” staan
– geen of slechte buitenverlichting bij buitendeuren, opritten, achterpaden.

Herken je één of meer van deze situaties bij jou thuis, probeer het te voorkomen of te verbeteren en maak het de dief of inbreker niet te gemakkelijk. Wil je meelopen om Stramproy veilig te houden, meld je dan aan via de mail: [email protected]