Scooterrijder gewond

Update 19.09u – (Foto’s) In de nacht van zondag op maandag is in Altweerterheide een jongeman met zijn scooter ten val geraakt.

Voorbijgangers troffen de jongeman aan op de Bocholterweg. De scooterrijder was gewond geraakt aan zijn hoofd. De bezorgde voorbijgangers waarschuwden vervolgens de hulpdiensten.

Toen de hulpverleners ter plaatse kwamen werd de gewonde jongeman weerbarstig richting de hulpverleners. Hij stribbelde tegen en wilde niet mee naar het ziekenhuis. De ambulancebroeders attendeerden de jongeman op de zorgplicht die de hulpverleners hebben en een medische behandeling voor de flinke hoofdwond was noodzakelijk.

De gewonde scooterrijder is overgebracht naar het ziekenhuis in Weert voor verdere behandeling. De politie is meegegaan naar het ziekenhuis.

Update

Als een slachtoffer zich weerbarstig gedraagt richting hulpverleners kan dit het gevolg zijn van hersenletsel. Als de herensen een klap te verwerken hebben gehad kan het bewustzijn over bepaalde zaken in de war zijn geraakt. Mogelijk is dat ook hier het geval.