Jos Keersmaekers Kammeräödje

Algemeen Weert 2 reacties 1 min. leestijd
Fotograaf: Adrie Hendriks

Stadsvastelaovendjvereîniging de Rogstaekers heeft Jos Keersmaekers benoemd tot Kammeräödje 2020.

Op zaterdag 23 november kreeg hij uit handen van Vorst Stan en Kanseleer Jasper de bijbehorende oorkonde uitgereikt in het Huis van Nicolaas, waar hij ook actief is als vrijwilliger. De draagmedaille ontvangt hij tijdens de Boonte Aovendj op donderdag 30 januari in het Munttheater.

Jos Keersmaekers is al sinds jaar en dag een stille kracht achter de schermen. Bij evenementen kan altijd een beroep op hem worden gedaan als het gaat om kaartcontrole en muntenverkoop. Zo heeft hij zich onder andere ingezet voor het Rogstaekerspaviljoen, de Gulden Humor, het Fieëst oppe Mêrrentj en de concerten van Harry en de Gebroeëke Zwiêgelkes.

Sinds 1993 reiken De Rogstaekers de Orde van ’t Kammeräödje uit. Deze bijzondere onderscheiding, die hoogstens één keer per jaar wordt toegekend, is in het leven geroepen als blijk van waardering voor mensen die zich al jaren (en vaak op de achtergrond) verdienstelijk hebben gemaakt voor de Weerter vastelaovendj en de Rogstaekers in het bijzonder.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties