Kampioenen bij Fresh Allstars

Het afgelopen jaar deden de breakdancers van de Fresh Allstars mee aan de voorrondes van de officiële Nederlandse Kampioenschappen onder de 18 jaar.

Door het hele land werden negen voorrondes gehouden waarbij maar liefst 17 solisten en vijf crews (teams) zich wisten te plaatsen voor de landelijke finale, die het afgelopen weekend plaatsvond in Den Bosch.

In totaal waren er 6 categorieën verdeeld in de niveau’s B (beginners) en A (advanced).
– Crew Beginners
– Solo Beginners t/m 13 jaar
– Solo Beginners t/m 18 jaar
– Crew Advanced
– Solo Advanced t/m 13 jaar
– Solo Advanced t/m 18 jaar

Bij de ‘Crew Beginners’ werd het jongste team van de Fresh Allstars uiteindelijk tweede na een spannende finale tegen de Raw Kids uit Roermond. Een grote verassing, want met een gemiddelde leeftijd van 9 jaar lieten ze tientallen groepen in de leeftijd t/m 18 jaar achter zich.

– Seigo Boonen uit Swartbroek won de eerste plek bij categorie Solo Beginners t/m 13 jaar. In de finale versloeg de 7-jarige danser zijn tegenstander Melvin (13).

– Nima Donker uit Bergen op Zoom won de eerste plek bij de Beginners t/m 18 jaar. Nima reist drie keer per week naar Weert om te trainen met de Fresh Allstars en haar inzet werd dit weekend dik beloond.

– Kanshebber Federico Caboni uit Nederweert kwam tot de finale bij de categorie t/m 13 jaar advanced en verloor in de finale van Brandon uit Den Haag.

– Bij de advanced categorie t/m 18 jaar won de Weertenaar Cis Brans. Hij mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen noemen!

– De ‘Crew Advanced’ categorie was zeker de belangrijkste van de dag. Van de 8 finalisten wisten twee Fresh Allstars teams zich te plaatsen. In de halve finale schakelde de Fresh Allstars Kids de zwaarste tegenstanders ‘Heavy Hitters’ uit Den Haag uit. Hiermee konden ze doorstromen naar de finale waar ze het opnamen tegen hun oudere teamgenoten, die er uiteindelijk met de winst er vandoor gingen.

Met de winst wonnen de Fresh Allstars vliegtickets en verblijf tijdens de grote internationale competitie genaamd Outbreak in Slowakije.