Ruiterstandbeeld op Duitse kerstmarkt

Wanneer het stadspark aan de Biest in Weert klaar is zal het ruiterstandbeeld Philips van Montmorency er een prominente plek innemen. Tot die tijd is het ruiterstandbeeld op diverse plekken in Europa te zien.

Van 27 november tot 22 december staat het ruiterstandbeeld op de kerstmarkt op Schloss Merode ter Langerweihe (tussen Aken en Duren). Dit Schloss Merode wordt beschouwd als een van de mooiste slotkastelen in renaissancestijl van het Rijnland. Het is sinds 1174 tot vandaag in het bezit van de familie van Merode. Na oorlogsschade en een brand is het kasteel weer in oude luister hersteld.De prins en de prinses van Merode organiseren sinds 2009 een populaire kerstmarkt die in 2011 al tot “de mooiste kerstmarkt van NoordrijnWestfalen” werd uitgeroepen.
Glasblazers, steenhouwers, smeden, makers van kerststallen, mandenvlechters, tinnengieters, en chocolatiers produceren voor de ogen van de bezoekers.

Culinaire hoogstandjes zijn verkrijgbaar in het Schlosscafé, bij de Rijnlandse en Beierse specialiteiten in de “Almdorf” en in de “Winterbar”. Prins Charles-Louis de Merode is Ridder in de Orde van het Gulden Vlies, evenals destijds onze eigen graaf Philips de Montmorency (van Horne). De prins van de Merode maakt om die reden dan ook deel uit van het beschermcomité van het ruiterstrandbeeld Philips de Montmorency.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat op deze kerstmarkt het ruiterstandbeeld van de graaf van Horne te aanschouwen is.