46e Hornenacht met rallyauto’s

Aanstaande zaterdag organiseert Auto Sport Club Van Hornerijders voor de 46e keer de Hornenacht.

De start van de deelnemers is om 17.00 uur bij de Schuttershoeve aan de Grotesteeg 10. Vanaf 16.00 uur zullen de eerste deelnemers met hun veelal klassieke ‘rally’ auto’s aanwezig zijn.
Bijna 60 klassieke en moderne auto’s verschenen aan de start bij de Schuttershoeve.

Er wordt gereden in een Classic klasse (auto’s met bouwjaar tot en met 1989) en een moderne klasse. Er zijn drie klassen die verschillen in moeilijkheidsgraad, Expert voor de zéér ervaren equipes, Sport voor de ervaren equipes en Tour voor de wat minder ervaren equipes.

Snelheid speelt een ondergeschikte rol, het juist rijden van een te construeren route door de regio Weert en Kinrooi (B) worden beloont met het vinden van een routecontrole, en hoe minder controles gemist worden des te beter zal men klasseren.