Zondag vond in het zwembad in Gouda het Nederlands Kampioenschap Lifesaving individuele onderdelen plaats. Heel vroeg in de ochtend vertrokken 15 zwemsters en zwemmers van ReddingsBrigade Weert in de leeftijd van 8 tot en met 14 jaar om te strijden voor medailles en nieuwe persoonlijke records.

Voor de pauze zwommen alle zwemmers drie onderdelen. En ondanks de zenuwen werden hierbij toch al de nodige persoonlijke records gezwommen. Martijn Nies opende meteen op topniveau met een internationale eerste plaats bij het hinderniszwemmen en een 1e plaats bij de reddingswisselslag. Op beide onderdelen werd hij daarmee ook Nederlands Kampioen en hij zette het Nederlands Record op de reddingswisselslag op zijn naam.

Na de pauze ging de strijd in volle vaart verder en sneuvelden persoonlijke records met soms wel drie seconden. Het bleef spannend, omdat ook Anouk van den Goor, Tim Smits en Sylvia Kin op diverse onderdelen in de top 10 eindigden en een aantal keer bijna op het podium stonden. Martijn vond twee medailles nog niet genoeg en sprintte naar een verdiende zilveren medaille op het onderdeel ringduiken. Prestaties van alle zwemmers en zwemsters om trots op te zijn!

2 REACTIES

 1. Hallo Lisa & Chace. Martijn zal dit waarschijnlijk niet lezen, dus misschien is het beter om hem persoonlijk te feliciteren met zijn geweldige prestatie!

  Helaas is er op die manier geen manier om reclame te maken, maar ik denk dat jullie wel creatief genoeg zijn om daar een eigen draai aan te geven.

 2. Hallo Martijn,

  Geweldige prestatie!! Ontzettend goed gedaan!
  We zijn blij dat we je prestaties kunnen ondersteunen met chiropractische zorg!

  Trotse groetjes,

  Lisa & Chace
  Top Chiropractie Weert

Comments are closed.