De wedstrijd SV Venray en Wilhelmina’08 is zondag door de scheidsrechter stilgelegd vanwege wangedrag door toeschouwers.

Vanuit de zijlijn werden oerwoudgeluiden te horen. Deze geluiden waren afkomstig van zo’n vijf personen en waren gericht tegen de spits van Wilhelmina ’08, Placide Avouzoa Njoh.

De wedstrijd was al een keer eerder stilgelegd, zo meldt de Gelderlander. Toen de wedstrijd werd gestaakt stond de stand op 4 – 3.

7 REACTIES

  1. Niet heropgevoed, simpelweg weggestopt [out of sight is out of mind]. Het gebeurd helaas vandaag de dag ook nog, mits de problematiek complex genoeg is.

  2. In de jaren 50, 60 en 70 van de vorige eeuw werden de “gekken” van de regio Weert naar Venray gestuurd om in een “gesticht” heropgevoed te worden….
    Dit zijn waarschijnlijk een paar overblijfselen daarvan…

  3. Alhoewel “stilleggen” het enige gereedschap is van een correcte scheidsrechter betwijfel ik of een wedstrijd stilleggen een permanente oplossing is.
    Het is eigenlijk hetzelfde als een taakstraf, het ontlopen van een realistische passende straf aangeboden krijgen.
    Aangezien fatsoen, normen en waarden bijna verleden tijd is, clubs het gedrag van ‘supporters’ allang niet meer onder controle hebben zal de KNVB samen met de amateurclubs naar effectieve maatregelen moeten zoeken. Puntenaftrek, geen publiek, geldboete, elftal uit de competitie, terugzetten in de afdelingsklasse e.d.. gele en rode kaarten voor een elftal. Hoe dan ook, nadenken,gezamenlijke aanpak en uitvoeren.

Comments are closed.