Hoogste keurmerk voor TWC Weert

Dinsdag heeft TWC Weert van de NTFU Wielersportbond het hoogst haalbare keurmerk “Extra goed geregeld” ontvangen voor de georganiseerde Land van Horne MTB Toertocht van zondag 10 november.

Dit keurmerk staat voor een goede organisatie, hoge mate van veiligheid en aanwezigheid van alle noodzakelijke voorzieningen. De Land van Horne MTB Toertocht behoort hiermee tot de top wielersportevenementen die onder auspiciën van de NTFU worden georganiseerd in Nederland en is één van de weinige wielersportevenementen in de regio die dit keurmerk heeft ontvangen.

Verslag controleur

De aanwezige controleur van de NTFU Wielersportbond formuleerde de Land van Horne MTB Toertocht in de beoordeling als volgt: De Land van Horne MTB tocht editie 2019 was een goed georganiseerde, goed uitgepijlde tocht en voorzien van waarschuwingsbordjes bij precaire situaties. Op verschillende oversteekplaatsen van de openbare weg stonden vrijwilligers om de fietsers veilig de oversteek te laten maken. Hierdoor kende deze tocht een hoog niveau van veiligheid. Daarnaast was deze tocht geschikt voor zowel de ervaren als de minder ervaren bikers. Op de zwaardere gedeelten was voor de minder ervarenen een lichtere (alternatieve ) route beschikbaar. Er was eveneens een route voor de kinderen met een aparte rustplaats. De pauzeplaatsen waren ruim voorzien van lekkernijen, soep en sportdrank. Alle vrijwilligers hadden er alles aan gedaan om er een mooie fietstocht van te maken. De mooie zonnige dag maakte deze MTB tocht tot een feest. Chapeau en dank voor alle inspanning!

Ruim 750 mountainbikers

Zondag 10 november hebben het hoge aantal van 758 mountainbikers kunnen genieten van de mooie natuur die Weert rijk is. Mede door de lichte nachtvorst en en de stralende zon was de natuur een genot om doorheen te fietsen. Ook de deelnemers konden de tocht enorm waarderen blijkend uit de vele positieve reviews die we hebben mogen ontvangen.

Bestuur en leden van TWC Weert zijn trots en dit geeft een enorme stimulans aan alle vrijwilligers om op deze wijze door te gaan. Wij bedanken alle deelnemers dat ze onze tocht bezocht hebben.

Op zondag 8 november 2020 gaan ze er weer voor.