Verhuizing Swinnen Meat in zicht

4 reacties

Het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad om een krediet van €1.500.000,- ter beschikking te stellen om Swinnen Meat aan de Beemdenstraat in de wijk Leuken te verplaatsen.

Door de omvang van het vleesverwerkende bedrijf past het, mede door de gegroeide aan- en afvoer, niet langer binnen de wijk Leuken. Het bedrijf is akkoord met een verhuizing per 31-12-2020.

Swinnen Meat
Het bedrijf Swinnen Meat ligt midden in de woonwijk Leuken. Het bedrijf is de afgelopen jaren steeds groter geworden. Waar in het verleden over een periode van enkele dagen één vrachtwagen naar het bedrijf toe kwam, rijden er op dit moment dagelijks ongeveer 13 vrachtwagens met grote opleggers van en naar het bedrijf. Dit brengt overlast voor de wijk met zich mee.

“Er wordt met omwonenden en wijkraad al lang gesproken over de wens om het bedrijf te verplaatsen. Er gelden strenge regels en er wordt gehandhaafd. Toch blijft er overlast voor omwonenden bestaan. Het bedrijf is te groot geworden voor deze locatie. Beide partijen zijn er blij mee dat er nu een passende oplossing is gevonden voor zowel Swinnen Meat als ook de gemeente Weert.” Aldus wethouder Wendy van Eijk en de heer Jos Swinnen.

Verhuizing
Er is afgesproken dat Swinnen Meat per 31-12-2020, of zoveel eerder als mogelijk is, haar bedrijfsactiviteiten op de huidige locatie beëindigt. Het bedrijf gaat zich op een nieuwe locatie vestigen.

Beemdenstraat 38
De gemeente verwerft de locatie Beemdenstraat 38 om invloed te kunnen uitoefenen op de toekomst van deze locatie. Het is de bedoeling om op termijn woningbouw te realiseren. Door de aankoop kan de gemeente voorkomen dat er zich in de tussentijd een bedrijf vestigt dat niet past in een woonomgeving.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties