Warm welkom voor Sinterklaas

(Foto’s/video) Sinterklaas en z’n Pieten kregen zondag een warm onthaal in Weert. Nadat de goedheiligman gisteren per trein in Apeldoorn was gearriveerd kon hij vandaag weer de boot op.

Omstreeks 14.00 uur arriveerde Sinterklaas bij de Stadsbrug in Weert. Duizenden kinderen stonden langs de route om naar Sinterklaas en z’n Pieten te zwaaien. De Sint werd verwelkomd met een dansje van de leerlingen van IKC Leuken. Daarna trok de goedheiligman per paard naar de Markt. Daar stond de Gouvernante (bekend van de Weerter Sinterklaasfilm) en loco-burgemeester Tessa Geelen klaar om de Sint welkom te heten.

De intocht was dit jaar erg druk bezocht. Sinterklaas kwam handen tekort om naar iedereen terug te kunnen zwaaien. Al met al wist hij samen met z’n Pieten veel kinderen blij te maken met was lekkernijen.

Video via Youtube

https://youtu.be/UTMu0qJp1EM