(Foto’s/video) Sinterklaas en z’n Pieten kregen zondag een warm onthaal in Weert. Nadat de goedheiligman gisteren per trein in Apeldoorn was gearriveerd kon hij vandaag weer de boot op.

Omstreeks 14.00 uur arriveerde Sinterklaas bij de Stadsbrug in Weert. Duizenden kinderen stonden langs de route om naar Sinterklaas en z’n Pieten te zwaaien. De Sint werd verwelkomd met een dansje van de leerlingen van IKC Leuken. Daarna trok de goedheiligman per paard naar de Markt. Daar stond de Gouvernante (bekend van de Weerter Sinterklaasfilm) en loco-burgemeester Tessa Geelen klaar om de Sint welkom te heten.

De intocht was dit jaar erg druk bezocht. Sinterklaas kwam handen tekort om naar iedereen terug te kunnen zwaaien. Al met al wist hij samen met z’n Pieten veel kinderen blij te maken met was lekkernijen.

Video via Youtube

https://youtu.be/UTMu0qJp1EM

10 REACTIES

 1. De enige echte PIET is een PIKZWARTE PIET. Voor nu en de toekomst! Laten we onze Nederlandse tradities hoog houden; Tradities zijn de krachtigste bindende factoren binnen een maatschappij. Gelukkig maken de kleinsten onder ons geen heibel over zijn kleur. Zwarte Piet is zwart en Sinterklaas is bij ons wit!. Punt uit en geen gezever meer .

 2. ALLE tradities in Nederland, en in de rest van de wereld,…zijn aan veranderingen onderhevig, en dat is niet tegen te houden.!!

 3. Het is toch dieptreurig dat volwassen mensen een kinderfeest naar de knoppen helpen!!
  Deze traditie met de echte zwarte pieten moet blijven, punt uit.

 4. Het was ook een traditie dat Pieten een roe hadden en dat kinderen gedreigd werden in de zak te komen en mee naar Spanje te moeten.
  Deze traditie is wel verdwenen.
  Laat het feest voor de kinderen blijven .
  Laat ons ouderen geen ruzie maken.
  Kinderen maakt de kleur groen paars geel roet of zwart geen bal uit.

 5. Ik ben het volkomen met jou eens. Alleen kun je beter de eerste 3 letters van pikzwart vervangen door iets anders. Voor je het weet heb de feministen, COC,
  Schoorsteenveger branche, de vereniging v seksuologen, Kim Kardashian of welke beweging dan ook die over jou heen vallen en jou in de publieke opinie zwart maken en dan hebben ze de pik op jou.

 6. Het zijn inderdaad volwassenen die hun politieke agenda willen uitspelen via kinderen. Best kinderachtig. De koters gaat het toch enkel om het snoep en de cadeau’s. 😉

 7. Papa,
  Waarom zijn alle pieten wit?
  Nou Jantje, dat zit zo,
  Zwarte zitten liever thuis,
  Met een uitkering.
  Want werken is slavernij!!

Comments are closed.