Celstraf voor opslag van giftige stoffen

De ondernemer die illegaal chemicaliën opsloeg in panden en percelen in o.a. Helmond, Maasbracht en Weert is vrijdag veroordeeld tot een celstraf van 24 maanden waarvan 12 maanden voorwaardelijk.

Er was sprake van ernstige gevaarzetting en van vervuiling op o.a. de Moeselpeelweg in Weert. Het ging immers om de opslag van giftige stoffen. Ook haalde de verdachte fotofixeervloeistof op terwijl hij daartoe niet gerechtigd was. De verdachte ging hier na schorsing van zijn voorlopige hechtenis mee door.

Tijdens een doorzoeking in een woning in Nederweert werden een geladen revolver, een geladen pistool, veel munitie en een magazijn met kogelpatronen bestemd voor een geweer aangetroffen.

De rechtbank legde daarom een gevangenisstraf op voor de duur van 24 maanden waarvan 12 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaren. Als bijzondere voorwaarde werd opgelegd dat verdachte 3 jaar lang geen bedrijfsmatige handelingen met afval mag verrichten. Tevens moet de dader een schadevergoeding betalen van 96.168,- euro.