Celstraf voor zware mishandeling

112 Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

In augustus 2017 heeft op de Oelemarkt een zware mishandeling plaatsgevonden. Bij deze mishandeling raakten twee mannen gewond. Een man raakte ernstig gewond. De rechter veroordeelde vandaag vijf verdachten die bij de mishandeling betrokken zijn geweest.

De daders hebben zich schuldig gemaakt aan een mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg en aan openlijke geweldpleging. Een van de slachtoffers liep zwaar lichamelijk letsel op, te weten een scheur in de schedel bloedingen in de hersenen en het verlies van smaak en reuk. Het andere slachtoffer liep een ribfractuur op.

Verzwarende omstandigheden

Hoewel voor mishandelingen en openlijke geweldpleging normaal gesproken taakstraffen worden opgelegd, acht de rechtbank dat in deze zaak niet passend: daarvoor is de omvang en de heftigheid van de mishandeling en de openlijke geweldpleging te ernstig van aard.

Ook toen de slachtoffers lang en breed geveld waren werd het geweld voortgezet. Daarom is de rechtbank van oordeel dat een gevangenisstraf passend en geboden is.

De hoofdverdachte heeft een gevangenisstraf van 9 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk, opgelegd gekregen. Daarnaast geldt er een proeftijd van 2 jaren. Ook moet de hoofdverdachte schadevergoedingen betalen van 12.667,20 euro en 1.903,52 euro aan de slachtoffers.

Ook de vier medeverdachten werden veroordeeld. Zij krijgen elk 6 maanden cel, waarvan 3 maanden voorwaardelijk.

Lees de volledige uitspraak

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBLIM:2019:11475

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie