Experimenteerruimte Onderwijs

De gemeenteraad heeft woensdag ingestemd met de Experimenteerruimte Onderwijs in Weert. Voor de periode 2019-2022 is er in Weert een hoog ambitieniveau op het gebied van onderwijs. Goed onderwijs is cruciaal voor een leefbare samenleving en een vitale economie. Weert doet daarom veel meer dan scholen bouwen.

In 2019 is een start gemaakt door ons te oriënteren in het onderwijsveld. Welke ideeën leven er, welke kansen pakken ze op. In 2020 kan de gemeente Weert concreet aan de slag.

Nu de gemeenteraad heeft ingestemd komt er extra geld vrij voor nieuwe initiatieven met als doel het onderwijs en de kinderopvang in Weert te versterken. Enkele voorbeelden zijn het opnieuw invoeren van maatschappelijke stages, activiteiten uit de Regionale Ontwikkelingsagenda Jeugd worden voortzetten en geïntensiveerd en diversiteit in het onderwijsaanbod stimuleren in samenwerking met bestaande onderwijskoepels en nieuwe initiatieven.

Subsidie

Voor de jaren 2020 tot en met 2022 is jaarlijks € 250.000,- begroot voor Experimenteerruimte en Maatschappelijke stage. Dit bedrag is opgedeeld in € 125.000,- voor de Experimenteerruimte en € 125.000,- voor Maatschappelijke stage. Voor 2020 is er €50.000 extra beschikbaar door een provinciale bijdrage.

De gemeenteraad stemde unaniem in met het voorstel. Ook de jongerenraad van Weert was aanwezig. Ze maakten gebruik van het spreekrecht waarin de aangaven dat ze het voorstel omarmen.

Bekijk de ideeën (PDF)

https://iwdg.nl/2rOl2K5